Japanse Gelaatsmassage - Ko Bi Do

De Japanse Gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst, die dankzij de ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties heen, leidt tot een unicum op massagegebied.

De Japanse Gezichtsmassage, ook gekend onder de naam Ko Bi Do, is zo een unieke massage dat ze met geen andere kan vergeleken worden. Elk deeltje van kruin tot schouders wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage met drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage.

De behandeling van de meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Duur: 60 minuten

Kostprijs: 60 euro


Hot Stone massage

Hot Stone massage is een massage met warme stenen en olie. Reeds in de Oudheid maakten Grieken en Romeinen tijdens een bezoek aan het lokale badhuis gebruik van stenen om elkaar te masseren. Men wist toen al dat hierdoor spierpijn, kwetsuren en ongemakken verholpen konden worden. Enkele jaren geleden deed de Hot Stone massage opnieuw zijn intrede in de westerse wereld, en met groot succes. De massage beoogt een totale ontspanning van lichaam en geest... een echte verwennerij!

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 °C. De warmte afkomstig van de stenen geeft een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan dat een ˜stretching effect" heeft op de spieren. De combinatie van warmte en beweging, maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid. Een Hot Stone massage is bij uitstek aangeraden bij aandoeningen als stress, spier-problemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz.. 

Duur: 60 minuten

Kostprijs: 60 euro


Manuele Lymfedrainage

Een goeie circulatie van het lymfevocht is heel belangrijk voor onze gezondheid. Het menselijke lichaam bestaat voor meer dan de helft uit vocht. Veel processen in ons lichaam verlopen via dit vocht. Manuele Lymfedrainage is speciaal gericht op het optimaliseren van de circulatie van het lymfevocht om het goed functioneren van lichaam en geest te bevorderen.

Blokkades in de vochthuishouding kunnen tot veel klachten leiden. Verschillende oorzaken zoals ziekte, een operatie, een ongeluk, verstuikingen, stress enz kunnen vochtophopingen (oedeem) en vervuiling in het lichaam opwekken, met negatieve gevolgen voor het functioneren van het hele lichaam en de geest. Manuele lymfedrainage beoogt deze blokkades te verhelpen. Daarnaast kan deze massagevorm ook preventief worden uitgevoerd. 

Duur: 60 minuten

Kostprijs: 60 euro

 
Praktijk voor Kinesitherapie - Acupunctuur - Andullatie - Massagetherapie
  Site Map