Kinesitherapie

Volgende behandelingen op medisch voorschrift kunnen worden uitgevoerd.:

  • Manuele technieken: mobilisatie massage, bindweefseltechnieken, myofasciale therapie,  ijsfricties...
  • Fysiotherapie: elektrotherapie (TENS, microcurrent, MF, LF), UltraSound, lasertherapie
  • Ademhalingskinesitherapie
  • Relaxatietherapie
  • Medische oefentherapie

Specialisaties:

  • Cardiale en respiratoire revalidatie
  • Manuele lymfedrainage (Vodder)
  • Neurodynamische mobilisaties (Buttler)
  • Manuele therapie bij rug- en nekklachten

Kinesitherapie is een vak dat continu evolueert. Ik blijf op de hoogte van de wetenschappelijke literatuur en op basis van regelmatige bijscholing worden de meest recente bevindingen steeds toegepast waar nodig.

Evidence based medicine is the key !!


Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een volwaardige geneeswijze die al meer dan 2000 jaar oud is. Deze oosterse geneeswijze legt vooral de nadruk op de ganse mens en niet de symptomen alleen. Tijdens een consultatie tracht ik eerst de (wan)verhouding van de verschillende energiestromen in het lichaam te evalueren. Een behandeling bestaat uit het aanprikken van welbepaalde acupunctuurpunten gelegen op de energiebanen en beoogt het onevenwicht terug in balans te brengen, want harmonie verbetert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Prachtig, toch?

Meer informatie vindt u op de website (www.acupunctuur-baf.be) van de beroepsvereniging voor acupuncturisten, BAF  (Belgium Acupunctors Federation).


TSEA (Electrostimulatie)

TSEA = Traditional and Scientific approach of Electro Acupuncture

Bij electro-acupunctuur worden de aangeprikte naaldjes heel nauwkeurig aan een TSEA-toestel gekoppeld waardoor we dankzij verschillende stroomvormen een sterker therapeutisch effect kunnen verkrijgen. Deze nog vrij jonge discipline is nog steeds in evolutie, maar blijkt een zeer belangrijke aanvulling op de klassieke acupunctuur te zijn.

TSEA wordt in onze praktijk vooral geapprecieerd door patiënten die voor pijnklachten (van allerlei aard) behandeld worden.


Ooracupunctuur

In het oor bevinden zich tal van referentiezones van het hele lichaam. Oornaaldjes worden tijdens de behandeling als aanvulling bij de gewone acupunctuur geplaatst. Kleine verblijfsnaaldjes worden soms aangebracht om het effect van de behandeling te ondersteunen of te verlengen.


Fitness als Medicijn

Dit is een persoonlijk bewegingsprogramma op maat voor mensen met kleine lichamelijke ongemakken tot ernstige medische problemen.

Heel wat mensen lijden aan een chronische aandoening zoals artrose, zwaarlijvigheid, fibromyalgie, hart- en vaatziekten*, rug- en nekpijn, problemen van luchtwegen en longen, diabetes en andere ziekten die de levenskwaliteit verminderen. Veel van deze aandoeningen hebben als gevolg dat je als ‘patiënt’ nog nauwelijks lichaamsbeweging hebt. Fysio Fitness, een doelgericht bewegingsprogramma onder professionele begeleiding, is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, en werd ontwikkeld met als doel de aandoeningen te verlichten, pijn te verminderen en de levenskwaliteit te verbeteren zodat je, zelfs mét je aandoening, beter kunt functioneren in het dagelijkse leven. De combinatie van kinesitherapie en fitness is een onmisbare aanvulling voor reeds bestaande therapieën en is ontworpen om patiënten fysieke activiteit te laten integreren in hun dagdagelijkse routine.

Als arts is het mogelijk om jou gratis te registeren als verwijzer op de website van Fitness als Medicijn. Na het registeren ontvang je gratis een boek (met info over de trainingen en het waarom), en kan je gratis een bijscholing naar keuze volgen, om zo de patiënt optimaal te kunnen informeren.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.fitnessalsmedicijn.be.

(*) In de praktijk is een AED (automatische externe defibrillator) aanwezig. Uw therapeut heeft een gedegen opleiding achter de kiezen en kan bij noodgevallen optimaal reageren en een eerste reanimatie toedienen

 
Praktijk voor Kinesitherapie - Acupunctuur - Andullatie - Massagetherapie
  Site Map